SAÇ EKİMİ KONYA

SAÇ EKİMİ KONYA

  • FUE Tekniği İle Saç Ekimi Nedir?
  • Kaş Ekimi Ve Kirpik Ekimi
  • Prp Tekniği
  • Saç Ekimi
  • Saç Ekimi Fiyatları
  • Saç Ekimi Ne Durumlarda Yapılır
  • Saç Ekimi Sonrası
  • Saç Klonlama Teknolojisi
  • Saç Mezoterapisi
  • Sakal Ve Bıyık Ekimi

FUE TEKNİĞİ İLE SAÇ EKİMİ

Saç Ekiminde Son Teknoloji Fue Yöntemi ile Saç Ekimi FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) yönteminde saç kökleri lokal anestezi altında özel uçlu mikro motorlar ile tek tek alınarak saçsız alanlara, doğal saç çıkış açısı ve yönü dikkate alınarak yerleştirilir. Günümüzde, saç ekimi operasyonlarının çoğunluğunu FUE yöntemi ile yapılmaktadır. Cerrahi bir girişim olmadığı için hastalar daha rahat karar vermekte ve bu tekniği tercih etmektedirler FUE yönteminde saçlar tek tek alınıp saçsız bölgelere nakledilir. Folikül çıkartma işleminden önce donör alandaki saçlar kesilerek 1 mm olacak kadar kısaltılır. Lokal anestezik ilaç ile saç kökü alınacak ve ekim yapılacak olan bölge uyuşturulur. Mikro Motor ucu, saç kılını ortalayacak şekilde yaklaştırılır kılın çıkış açısına uygun olacak şekilde deriye batırılıp çekilir. Kıl, folikül ve onu çevreleyen mikroskobik doku ile birlikte, silindirik bir tarzda kesilmiş olur. Bir mikro penset ile nazikçe çekilir ve foliküler ünite gevsek tabandan ayrılarak gelir. Operasyondaki greftlerin zarar görmesini minimalize eden bu otomatik sistem sayesinde operasyon süreleri kısalmış, zaman biriminde alınan greft sayısı da artmıştır. Foliküler üniteler bu şekilde toplandıktan sonra saçsız alanda açılan çok daha küçük deliklere yerleştirilirler. Her bir foliküler ünite ortalama 2 ile 3 folikül barındırır. Ücretlendirme konusunda hastalarımıza gerçek graft sayılarını yapılan ön muayenelerde tam sayı olarak bildirmek süretiyle surpriz bütçelerle karşılaşmalarını önlüyor , gerçekte ihtiyaçları olan graftlerle doğal saçlarına kavuşturuyoruz Hastalarımızın gerekli görmeleri halinde Daha once saç ekimi yapılmış hastalarımızın ropörtajlarını seyrettirme veya birebir görüşme olanağı sağlayarak kafanızda kalabilecek sorulara yanıt bulmanızı sağlıyoruz. Konya Mavi Artı Polikliniğimizde ücretsiz saç muayenesi ve Konya Hair Center konukseverliği için sizleri bekliyoruz.

Fue yönteminin özellikleri şunlardır Greftlerin alındığı bölgede doku alınmadan yalnızca ilgili kök hücresi üzerinde bire bir çalışılmaktadır. Saç alınan bölgede kesi ve dikiş işlemi olmaz. Köklerin alındığı bölgede 06,07 mm den küçük çaplı sıyrıklar oluşur bu sıyrıklar bir kaç günde kapanır ve iz bırakmadan iyileşir. Bu teknikle ense bölgesinden alınan greftler saç transferinde kullanıldığı gibi kaş, bıyık, sakal transferinde de kullanılmaktadır. Bir seansta ortalama donör alanın durumuna ve ekilecek kök sayısına bağlı olarak 4.000 ile 6.000 kadar greft alınabilir. Her greftte 1 ile 3 arasında saç teli bulunmaktadır. 1 greft saç, ortalama 2-2,5 saç teli kabul edilir. Elde edilen kök sayısına ve açıklığa bağlı olarak santimetrekare başına 50–60 saç kökü ekmek mümkündür. Ayrıca operasyon sonrası günlerde az ağrı olması ve iyileşme süresinin kısa olması da bu yöntemin tercih nedenlerindendir. Ekilen saçlar birinci ayın sonunda genelde dökülürler, saç ekiminden 2–3 ay sonra çıkmaya ve uzamaya başlar. 6. ayda saçlar göz dolduracak kadar gelişir. Fakat en güzel halini ekilen saçların adaptasyon sürecini tamamladıktan sonra 1-1,5 yıl içerisinde alır. Ekilen saçlar dökülmemeye kodlanmış olan bölgeden alındığı için dökülmezler. Saçlar kişinin kendisine ait olduğundan aynı renk ve karakterde çıkar. Saç ekiminde var olan saç miktarı ve alınma şekli önemli olduğu kadar ekilen saçların yönü, ön saç çizgisinin doğallığı en az ekilen saç miktarı kadar önemlidir. Profesyonel bir ekip tarafından yapıldığında saç ekimi çok iyi sonuçlar verir. Ömür boyu uzayan saçlar insanın görünümünü değiştirdiği gibi psikolojisine de çok olumlu etkilemektedir. Saç Ekimi yetenek, görsellik ve tecrübe gerektirdiğinden özellikli bir bilimsel sanattır. Sağlıklı bir şekilde uzayan, doğal saçlara kavuşan insanların kendine olan güveni de artmaktadır. Fue Tekniği ile Saç Ekimi Fiyatları Saç ekimi, kaş ekimi, kirpik ekimi, sakal ekimi v.b. türdeki cerrahi işlemlerde fiyatlandırmalar, uygulama yapılacak alana göre değişkenlik gösterebilmektedir. Burada ki en önemli faktör ise uygulamanın boyutu olarak göze çarpmaktadır. Bu nedenle ücret bilgilendirmesi yapabilmemiz için muhakkak kişiyi veya uygulama alanının fotoğraflarını görmemiz gerekmektedir. Uzmanlarımız yönlendirmiş olduğunuz fotoğrafları yada yüzyüze görüşmelerde gerek operasyon detayları,gerekse de ücretlendirme konusunda ayrıntılı olarak bilgilendirmektedirler.

KONYA SAÇ EKİMİ
Günümüzde her 3 erkekten birinde ve kadınlarda da sıklıkla karşımıza çıkan saç dökülmeleri kişiler için büyük bir problem haline gelmiştir. Saç dökülmeleri pek çok sebepten kaynaklanabileceği gibi kişilerde doğuştan da saç kaybı eğilimi olabilir. Genel olarak saç dökülmelerini gidermek amacıyla geliştirilmiş pek çok yöntem bulunmaktadır. Ancak bu yöntemlerden en etkin çözümü saç ekimi sağlamaktadır. Saç ekimi başarılı bir şekilde uygulandığında kalıcı bir çözüm olarak karşımıza çıkar.

SAÇ DÖKÜLMELERİ VE SAÇ EKİMİ
Saç telleri greft adı verdiğimiz saç köklerinden çıkmaktadır. 1 adet greftten 1 ila 4 adet saç teli çıkar. Saç kökleri çevrelerinde bulunan kılcal damarlardan beslenirler. Yeterince beslenen saç köklerinden çıkan saç telleri sağlıklı ve güçlü bir görünüme sahiptir. Beslenemediklerinde ise zayıflayarak dökülürler.

Normal saç döngüsünde saçlar belli bir zamana yayılan uzama evresi geçirirler. Uzunca bir zaman sonra ise kendiliğinde zayıflar ve dökülürler. Daha sonra aynı kökten yeni bir saç çıkar ve bu döngü bu şekilde devam eder. Gün içerisinde kaybettiğimiz saçlarımız döngüsünü tamamlayan ve yerine yenileri gelecek olan saç tellerimizdir. Günde 100 adet saç teli kaybı normal olarak kabul edilir. Ancak bu adetten fazla, dikkat çekecek seviyeye ulaşmış ve belli bölgelerde açılmalara sebebiyet veren dökülmeler, bir problemin sinyallerini vermektedir.

Saç dökülmeleri stres, üzüntü, kalıtsal (ırsi-erkek tipi saç dökülmesi) nedenler, hamilelik ve doğum, yanlış ya da yetersiz beslenme gibi pek çok sebebe bağlı olabilir. Aynı zamanda kişi saçkıran gibi saç kaybına sebep olan bir hastalığa da yakalanmış olabilir. Bu durumlarda uzman bir hekime danışmadan uygulanan tedavi yöntemleri hem zamanınızı hem de paranızı boşa harcamanıza sebebiyet verebilir. Çünkü her tip saç dökülmesi için uygulanabilecek yöntemler farklıdır. Saç dökülmelerinin gidermenin en etkin ve kalıcı yöntemi ise saç ekimi uygulamasıdır.

SAÇ EKİMİ NASIL UYGULANIR
Saç ekimi belli evrelerden oluşan ve mutlaka uzman doktor ve ekibi tarafından, steril ameliyathanelerde gerçekleştirilmesi gereken bir tıbbi operasyondur. Bu işlem öncesinde doktor hastaya saç analizi yapar ve hastanın doğal saç görünümüne ulaşması için gerekli greft (saç kökü) hesaplamasını yapar. Daha sonra hastayla yapacağı ayrıntılı görüşmede belli sorular sorarak hastanın operasyona uygun olup olmadığına karar verir. Bu aşamada doktor hastadan bazı testler de isteyebilir.

Hastanın operasyona uygunluğunu ve ihtiyaç duyulan greft adedini onaylayan doktor donör alanı belirlemek için hastada bazı analizler daha yapar. Donör bölge nakledilecek greftlerin alınacağı bölgelerdir. Genelde hastanın ense bölgesi donör olarak kullanılır. Erkeklerde göğüs bölgesi, sakal bölgesi ve bacaklar da donör bölge olarak değerlendirilebilmektedir.

Operasyonun başında hastaya lokal anestezi uygulanarak acı çekmesi engellenir. Donör bölgede rahat çalışma ortamı yaratmak için tıraşlama yapılır ve greftler özenle tek tek çıkarılır. Greft alımında sıklığın büyük önemi vardır. Birbirine çok yakın greftleri almak donör bölgede açılmalara sebep olabilir. Bu yüzden uzman doktorun bu aşamada uygun sıklığı titizlikle ayarlaması gerekmektedir.

Alınan greftler özel bir düzleme 100’lük sıralar şeklinde dizilir. Dizme işlemi yapılırken aynı zamanda ayıklama işlemi de yapılır ve sağlıklı saç kökleri seçilir. Greft alım işlemi tamamlandığında hastanın yüz ifadesine ve doğal görünümüne göre ön saç çizgisi belirlenir. Bu aşamada hastanın onayına da başvurulur. Daha sonra ekim yapılacak bölgede greftlerin ekileceği kanalcıklar açılır. Bu kanalcıklarında sıklığı ekim işleminin başarı oranı açısından son derece önemlidir. Açılan kanalcıklara dizilmiş greftler nakledilir ve işlem sona erdiğinde donör bölge ve ekim bölgesi steril sargı bezleriyle kapatılır. Hasta aynı gün taburcu edilir.

SAÇ EKİMİ SONRASI NELER YAŞANIR
Saç ekiminin ertesi gününde hasta merkeze davet edilir. Sargıları açılır ve pansuman yapılıp operasyonlu bölge tekrar kapatılır. 3. Gün hasta tekrar saç ekim merkezine gelir, sargıları tekrar açılır ve pansumanı yapılır. Sonrasında operasyonlu bölge tekrar kapatılmaz, açık kalır.

Hastanın merkeze son gittiği gün (3.gün) hasta uzman hekim ile ameliyat sonrası dönemle ilgili bir görüşme yapar. Bu görüşmede hastaya bundan sonraki günlerde yeni saç köklerine nasıl bakım yapacağı, nasıl yıkayacağı anlatılır. Aynı zamanda saç ekimi sonrasında nelerden uzak durması gerektiği ve operasyonun başarılı sonuç verebilmesi için ne gibi şartları yerine getirmesi gerektiğini anlatır.

Saç ekimi sonrasında 10 gün içerisinde yeni ekilen greftlerden saç çıkışları görülür ancak 1 aya kadar ekim yapılan bölgedeki saçların tamamı dökülür. Bu beklenen bir durumdur. Bu dökülmeden sonra uzayacak saçlarda dökülme olmaz. Ekilen saç köklerinin tamamından saç çıkışı toplamda 6 ay kadar zaman alabilir. Çünkü greftlerin tutunma, iyileşme ve büyüme süreleri birbirinden farklı olabilir. 6 ay ile 1 yıl arasında hasta artık yeni saçlarına tamamıyla kavuşmuş olur. Ekilen saçların yeniden dökülmesi ise söz konusu değildir.

SAKAL EKİMİ ve BIYIK EKİMİ

BIYIK EKİMİ
Erkeklerde üst dudakta kıl çıkmaması veya kıl kaybının olması durumunda, kesin tedavi bıyık ekimidir. Bıyık ekimi, üst dudakta bıyık kılları çıkmayan deri bölgelerine saç kökleri ekimidir. Bıyık yerine ekilecek saç kökleri, kellik tedavisindeki gibi enseden alınmaktadır. Bunun için, ensenin yukarısından fue yöntemi ile 0,6mm punchlar ile tek tek saç kökleri alınmaktadır. Daha sonra, bıyık eksikliği olan sahalara tek tek saç kökleri ekilmektedir.

Ekilen saç kökleri, bıyık sahasında da önceden olan özelliklerini korurlar ve saç kılları uzamaya devam ederler. Bundan dolayı uzayan saç kıllarının uygun aralıklarla kısaltılmaları , bıyıktraşı sırasında yapılabilir. Saç kökleri, birbirlerine çok yakın ekilirlerse beslenemezler. Bu nedenle ekim sıklığı, beslenmelerini sağlayacak kadar olmalıdır. Saç kökleri ekildikten sonra beslenip saç kılı uzamaya başlayınca ( 4-6 ay sonra ), seyrek bıyık sahası varsa tekrar saç ekimi yapılabilir.

Bıyık bölgesinde yara izi, ameliyat izi, yanık izi, dökülme gibi sorunlar bıyık ekimi ile tama yakın kamufle edilebilir, köselerde olduğu gibi hiç bıyık çıkmama durumunda bıyık ekimiyle ciddi kimlik değişimi yakalanabilmektedir. Bıyık ekiminde sadece FUE yöntemi uygulanmalıdır çünkü FUT yönteminde sonuçlar tatmin edici değildir. 0.6-0.7 mm lik punchlarla alınan kıl kökleri alımla eş zamanlı olarak aletler yardımıyla cilt kesilmeden ekilmelidir bu şekilde ekim süresi kısaldığı gibi kökler beklemediği için kök ölümü de olmaz.

Kullanılan uçlar ince olursa hem alım hem ekim yerinde herhangi bir iz ve ekim olduğuna ait bir belirti kalmaz. Ekim sınırlarını ve sıklığını kişi kendi belirler. Genel olarak hiç bıyığı olmayan birine 1000 kök ekildiğinde köse görünümü gider ancak daha sık bıyık istenirse sayıyı daha yüksek tutmalıdır. Bıyık ekimi FUE ile yapıldığında sık da olsa seyrek de olsa daha önce görmeyen berberin tıraş ederken ekim olduğunu algılayamayacağı kadar doğala yakın olur.

FUE ile istenilen yerden istenildiği kadar kıl kökü alınıp belirlenen bıyık alanına istenilen sıklıkta ve o bölgede olması gereken doğal açısıyla ekim yapılır.

SAKAL EKİMİ
Sakalın gereksiz kısmındaki kökler alınarak sakalın daha seyrek alanlarını sıklaştırmak amacıyla ekim yapılabilir. Bu vakada elmacık kemiği üzerindeki gereksiz kıllar olınmış ve hemen aşağısındaki seyrek sakal alanına ekilmiştir. 0.6-0.7 mm lik uçlarla ve elle dikkatli alım yapıldığında hiçbir iz kalmaz. Bu şekilde kusursuz alım sayesinde sakal alt bölgesi, göğüs, ensenin alt kısımları hatta elmacık kemiği üzerindeki kökler bile alınarak ihtiyaç duyulan başka alana ekim yapılabilmektedir. Yoğun sakal sebebiyle güzel görünmeyen bu alanlardan kök alımı alanında kalıcı epilasyon sağladığı için ayrı bir avantaj sağlamaktadır.

Sakal saç gibi değildir kişden kişiye çok değişik yoğunlukta olabilmektedir. Belirgin düzeyde seyrek sakalı olan biri bundan rahatsızlık duymayabilir. Bu sebeple genellikle ekimde çok sık sakala ihtiyaç duyulmaz.

Bölgesel sakal kaybı varsa bu durumda civardaki sakal sıklığında ekim planlanarak çevreyle uyumlu hale getirilir. Sakal tümüyle yoksa bu durumda kişinin istediği sıklık ve sınıra bağlı olarak 1000-3000 kök arasında ekim yapılabilir. Tam köse birinde bıyık ve çene bölgesine 400 er kök, favori bölgelerine 100 er kök toplamda 1000 kök belirgin derecede seyrek olsa da anlamlı görünüm değişikliği sağlar.

Genellikle 3000 kök civarında sakal ekimi tatmin edici sonuç verir. Sadece bıyık bölgesine ekim yapılacağında 400-800 kök arasında ekim yeterli olmaktadır. Sakal ekimi kıl kökü alınan alan ertesi gün yıkandığında belirgin bir sorun olmaz ama 1-2 hafta pembemsi bir görünüm oluşur. Vücuttan veya ensede alım yerinde hiç iz kalmaz. Vücuttan alınınması halinde özelliksiz kıllar olduğu için önem arzetmez. Enseden alınması durumunda alındığı kök sayısı kadar seyrelme olur. Yaptığımız çalışmalarda enseden 10.000 kök alınması halinde bile farkedilebilecek bir değişiklik olmamaktadır.

Sakal veya bıyık ekilen alanda ekimden hemen sonra ekim esnasında kullanılan iğnelerin batırıldığı yerden çıkan kan pıhtısı sebebiyle koyu kırmızı bir görünüm olur ve ilk banyoda temizlenir. Sakal ve bıyık ekilen bölge 24-48 saat sonra yıkanır yıkamayla pıhtılar temizlendiği için ekilen sakallar görünür hale gelir ve 2-3 günlük sakal görüntüsü oluşur. Ekilen sakalın vücut tarafınndan daha iyi beslenmesi için ekim alanında kanlanmada artış olur buna bağlı olarak kıl diplerinde 2-3 gün içinde sivilce benzeri küçük kırmızılıklar olur bu hafif kırmızı görüntü 1-2 haftada kaybolur ve normal görütü oluşur.

Ekimden sonra uzamaya devam eden sakal ve bıyık 15. günden sonra makasla kısaltılabilir veya uzatılabilir.Köklerin yeterince tutunması için ilk traş tercihen 1 Ay sonra yapılmalıdır.

2.haftadan sonra ekilen sakal ve bıyığın bir kısmı şok dökülme denilen geçici bir dökülme yaşar. Geçici dökülmeden 4-8 ay sonra dökülenlerin tamamı yeniden çıkar. Kıl kökündeki kalite artışı 2 yıla kadar devam eder.

KAŞ EKİMİ VE KİRPİK EKİMİ

Saç Ekiminde Son Teknoloji Fue
Kaş ekimi işlemi kliniğimizde yaptığımız en sık uygulamardan bir tanesidir. 1-2 saatlik bir işlem sonrası lokal anestezi ile kaş ekimi rahatlıkla yapılır. FUE tekniği ile mikrmotor yardımı ile alınan kökler tek tek ayrılarak kaş dökülmesi olan bölgeye ekilir. Kaş için vücudun farklı bölgelerinden kıl kökü alınabilir. Fakat en çok tercih ettiğimiz bölge tabi ki ense kısmıdır. Koldaki ince tüylerden ya da koltuk altı ile genital bölgeden de alınabilir ancak bizim deneyimlerimiz en iyi sonuçların ense kısmından alınması olmuştur. Koldaki tüyler özellikle bayanlarda çok ince olabilmekte ve çok dayanıklı olamayabilmektedir. Aynı şekilde koltuk altı ve genital bölgedeki kıl köklerinin çıkış açısı çok farklılık gösterebilmektedir.

Eğer lokal bir alanda kaş dökülmesi mevcutsa işlem 30 dk gibi bir sürede başarı ile sonlandırılır ve sonuçlar çok yüz güldürücü olmaktadır. Bazı durumlarda hastalarımızın kaşlarını kalınlaştırmak istediklerinde ise şekil belirlenerek her bir kıl kökünün açısına göre ekim işlemi yapılır. Kaş ekimi sonrası alınan kıl köklerinin doğası gereği kaşlarda belli sürelerde uzamalar da olmaktadır. Bu nedenle hastalarımızın belirli aralıklarla kaşlarını kısaltmaları gerekebilmektedir. İhtiyaca göre 15 günde ya da ayda bir birkaç dakikalık bir işlemle kaş boyunu düzeltmek hastalarımızı çok rahatsız eden bir süreç değildir.

Genelde kaş şeklini belirlerken hastalarımızla aktif olarak görüşlerini almaktayız. Çoğu zaman ideal kaş şekli ve kalınlığı için geçici boyalarla hastalarımızın talebine göre bir şekil belirlenmekte ve ekim işlemi bu şekle göre gerçekleştirilmektedir. Eğer hastalarımızın belirli bir talebi yoksa biz ideal bir şekil belirlemekte ve bilgisayar ortamında dijital olarak hastalarımızın da onayını aldıktan sonra işlemimizi gerçekleştirmekteyiz.

KAŞ EKİMİ VE KİRPİK EKİMİ
Ense bölgesinde var olan saçlar yukarı kaldırılıp ekilecek kök sayısına göre 1 cm eninde 5-10 cm uzunlığunda yatay bir çizgi şeklindeki alan traş edilerek mikromotor yardımı ile çok ince punchlar kullanılarak kıl kökleri alınır. Kıl köklerinin alındığı alan çok küçük olduğu için bu bölgede herhangibir belirti kalmamaktadır. Kişinin kaş bölgesindeki ihtiyaca göre 40-50 kök ile 400-500 kök arasında greft alınabilir. Ekim işlemi kaş bölgesinde çok farklı olmaktadır. Çünkü kaş çıkış paterni her kişide çok değişkendir. Burna yakın kısımda daha bir dik açı ile çıkan kaşlar kulaklara doğru yaklaştıkça alınla 40-45 derece açı olacak şekilde çıkmaya başlar. Bunun pratikteki önemi ekim esnasında ortaya çıkmaktadır. Ekilen kıl köklerinin açısı özenle hazırlanmalıdır. Çünkü kaşlar yüzümüzde en dikkat çeken bölgelerden birtanesidir. En ufak bir ihmalde hastaları çok rahatsız edecek sonuçlar görülebilir.

Kaş ekimi işlemi ağrısız lokal anestezi yöntemiyle ve 1-2 saat gibi kısa bir zamanda yapılan, sonuçları çok tatmin edici bir kıl kökü nakli işlemidir. İşlem sonrası ağrı ya da rahatsızlık verici herhangi bir durum söz konusu olmamaktadır. Kaşların kendini toplaması ve gerçek şeklini alması 4-6 ay gibi bir süre alır. 2 ay sonra hastalarımız kaşlarını alabilmektedir.

KAŞ DÖKÜLMESİ
İnsan vucudunda bulunan diğer tüyler gibi kaşlarda da zaman içinde dökülmeler olabilmektedir. Kaş dökülmesi çok farklı sebeplere bağlı olarak gelişebilmektedir. Kaşlar sadece belli bir alanda döküleceği gibi bütün olarak da kayıplar olabilmektedir. En sık olarak kaş ekilen hasta grubu kadın hasta grubu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kontür ya da kalıcı makyaj işlemlerini ehil olmayan kişilere yaptıran kişilerde kaş kayıpları görülmektedir. Bu tip durumlarda kaşların korunması mümkün olmamaktadır. Kontür işleminden memnun kalmayan hastalarımıza asitlerle yine ehil olmayan kimselere yaptırılan dövmenin çıkarılma girişimi daha kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Kaşların olduğu bölgelerde çok ciddi skar dokuları kalmakta ve bu skar dokularına kaş ekim işlemi yapılması kimi zaman imkansız olabilmektedir. Kaş dökülmesi çoğu zaman strese bağlı faktörler sonucu da gelişebilmektedir. Strese bağlı gelişen dökülmeler geçici olabileceği gibi kalıcı kaş kaybına da sebebiyet verebilir. Bu yüzden eğer kaş dökülmesinin strese bağlı olduğu düşünülüyorsa 6 ay kadar beklemekte fayda olabilir. Çünkü erken dönemde yapılan tedaviler mevcut kaş köklerine zarar verebilir. Strese bağlı oluşan dökülmeleri en kolay olarak hastalardan alınan bilgilere göre anlamak mümkündür. Yaşam şartlarındaki değişiklikler, sınav dönemlerinde gelişen saç ve kaştaki dökülmeler bizi stres faktörü olabileceği konusunda uyarmalıdır. Bu hasta grubuna profesyonel olarak destek olmak çok önemlidir. Bu sorunun geçici olabileceği mutlaka söylenmeli ve uzman bir doktora yönlendirilmelidir. 6 ay sonra kaşlarda dökülme iyice oturmuşsa artık kaş ekimi tedavisi yapılabilir.

Kaşlarda bunun dışında travmalara da bağlı dökülmelere sık olarak rastlanır. Çocuk yaşlarda kaş bölgesinde meydana gelen laserasyonlarda kökler zarar görmekte ve lokal ya da bütün olarak kaş kayıpları meydana gelmektedir. Aynı şekilde yüz bölgesinde gelişen yanıklara bağlı olarakta kaş bütünlüğü bozulabilir. Travma sonucu oluşan kaş dökülmelerinin tedavisinde en belirleyici olan unsur gelişen skar dokusunun büyüklüğüdür. Eğer gelişen skarın büyüklüğü çok fazla değil ve doku bütünlüğü bozulmamışsa hastalarımız kaş ekimi tedavisinden çok fayda görecektir. Ancak bazı durumlarda çok sert ve kanlanması bile bozulmuş normal deri kıvamını kaybetmiş bir durum söz konusu olmuşsa artık yapacak çok fazla bir şey olmayabilir. Bu durumda yine hekim konsültasyonu ile farklı metotlar denenebilir.

Kaş dökülme paterni her hastada farklı farklıdır. Burun köküne yakın yerlerde dökülmeler olabileceği gibi kaşın dış kısımlarında da olabilir. Sonuçta hangi alanda gelişirse gelişsin kaş dökülmesinin tek tedavi yöntemi kaş ekimidir. Bu yüzden hastalarımıza özellikle uyarımız kesinlikle bilmedikleri kulaktan doğma bilgilerle kaşlarına ciddi hasar verebilecek tedavi yöntemlerinden kaçınmalarıdır. Jiletle kazıma, badem yağı ya da sarımsak sürme gibi halk arasında sıklıkla duyulan bu uygulamaların çok ciddi geri dönülemez sonuçları olabilmektedir.

KİRPİK EKİMİ
Yüzdeki estetik görünümün önemli bir parçası olan kirpik medikal amaçla yada kozmetik nedenle ekim işlemi uygulanarak düzeltilebilmektedir. Kirpik ekimi plastik cerrah ve uzman hemşire ekibi tarafından,hastane ortamında ameliyathane şartlarında işlem gerçekleştirilir.İşlem ortalama 2 saat sürer ve lokal anestezi ile yapılan hiçbir yan etkisi olmayan ağrısız sancısız bir işlemdir.İyileşme süresi 3 gündür.

Ekilecek kirpikler tekli grefler halinde saçlı alandan alınabilir. Donör bölgenin genelde ince saçlı bir bölge olmasına dikkat edilir.İnce saç telleri kaşlara yada kirpiklere nakledilmek için kalın tellerden daha uygundur. Donör saçlar mikro cerrahi yöntemlerle bir yada iki folükül halinde nakledilir. Saç tellerinin yada mikrograftların birer birer yerleştirilmesi doğal bir görünüm sağlanması açısından önemlidir.

Saçlar dönemler halinde uzar ve bu sebeple anında sonuç görülmez.Kaş ya da kirpiğinizde ki yeni kılların uzamaya başlaması 4 ila 6 ayı bulacaktır.

SAÇ KLONLAMA TEKNOLOJİSİ
Saç naklinde problem saç köklerinin sınırlı sayıda olmasıdır. Saç klonlamayla birlikte bu sorunortadan kalkacaktır. Kurumumuz 07/07/2010 gün, 14:54:36 saat ve 2010-G-162904 evrak girişi numarası ile “Doğal saç klonlama yöntemi ile saç ekimi” başlığıyla, Türk Patent Enstitüsü’ne tescil başvurusu yapmıştır. Saç klonlamasıyla ilgili oldukça iyi gelişmeler sağlandığı bir aşamadayız.

TAGS: Saç Klonlama, Saç Klonlama Teknolojisi, Türkiye Saç Klonlama Teknolojisi, Konya Saç Klonlama Teknolojisi

SAÇ MEZOTERAPİSİ
Mezoterapi, kelime anlamı olarak direkt derinin orta tabakasına yapılan tedavi şeklidir. Amaç daha az miktarda aktif maddeyi tedavi edilecek bölgeye enjekte ederek etkili olmaktır. Bu yöntem, yüzde, saçlı deride ve vücutta kullanılmaktadır. Konya Mavi Artı Saç Ekim Merkezi, saç mezoterapisinde, saçın ihtiyacı olan vitamin, mineral ve eser elementleri içeren özel serumlar direkt olarak saç kökünün yer aldığı derinin orta tabakasına enjekte edilir. Seans aralıklarının diğer rutin uygulamalara göre daha uzun olması

MEZOTERAPİDE HANGİ İP İLAÇLAR KULLANILIR
Mezoterapide kullanılan ilaçlar çok çeşitlidir. Bu ilaçlar FDA’nın (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayladığı, eczanelerde satılan, çoğu bitkisel ürünlerdir. Önemli olan yapılacak karışımda kullanılan ilaçların farmatolojik özelliklerini, birbirleri ile olan etkileşimlerini ve yan etki potansiyellerini iyi bilmektir.

SAÇ MEZOTERAPİSİ SONUÇLARI NE ZAMAN GÖREBİLİRİM
Seanslar başladıktan 5 ile 7 seans sonra olumlu değişiklikleri görebilirsiniz. İlk olumlu sonuçların görülmesi için 3 ay geçmesi gerekecektir.

P.R.P. Tedavisi Saç Dökülmesini önleme ve zayıflamış saç köklerinin canlandırılmasında uygulanır.

Kendi kanınız sizi geçmişe götürmeye hazır. Son dönemde P.R.P. tedavisi ile ölmeye yüz tutan saç kökleriniz ve zayıflayan, tüy haline gelen saç telleriniz canlanacak ve saçlarınız eski sağlığına kavuşacaktır.

Konya Mavi Artı Saç Ekim Merkezi P.R.P. tedavisini başlatarak hastalarına bir yenilik daha sunuyor. Kendi kanınızın özel bir işlemden geçirilerek akyuvarlarının ve trombositlerinin ayrılması sonucunda elde edilen iksir saçsız veya seyrelmiş bölgeye enjekte ediliyor.

P.R.P. tedavisi ile zayıflayan saç köklerinin canlanması şöyle gerçekleştiriliyor : Önce hastanın venöz kanından 10 cc alınır (1 çay bardağının 1/10 ‘u kadar). Santrifüj edilen kan beyaz ve kırmızı kan olarak iki kısma ayrılır. Kırmızı kanda akyuvar, trombosit, pıhtılaşma faktörleri, PGF (Trombosit büyüme faktörü)’ler bulunur. Kırmızı kan özel bir işleme tabi tutulduktan sonra seyrelmiş bölgeye napaj yöntemiyle enjekte edilir. Bu uygulamanın temeli doku yenilenmesine dayanmaktadır. Toplam 30 dk süren bu işlemde herhangi bir acı, iz oluşmuyor. Uygulamayı yapan kişi anında normal hayatına geri dönebilir.

Ayda bir kez olmak üzere üç ay süreyle uygulama yapılıyor. Sonra her yıl bir defa uygulanması yeterlidir. Artık sizde yaşıtlarınızla aranızdaki farkı görmeye başlayacaksınız.

SAÇ EKİMİNDEN SONRA NE YAPMALIYIZ?

Saç ekimi süreci tamamlandıktan sonra en önemli süreç başlamaktadır. Bu süreçteki dikkat ve hassasiyet saçların çıkma sürecinden, verimliliğine kadar büyük önem taşımaktadır. Operasyondan bir sonraki gün ekilen alan ve donör alanın pansumanı yapılmaktadır. Öncelikle işlem günü yapılan sargı çıkartılır, her iki alanda temizlenir ve kan dolaşımı kontrolü yapıldıktan sonra hastamızı uğurlamaktayız. Bir sonraki gün ise kendisini tekrardan konuk ederek,ekilen alanın ve donör alanın yıkama işlemi yapılır. Kişiye saçlarını nasıl yıkaması gerektiği izah edildikten sonra sürecimizin bizimle alakalı kısmı tamamlanmış olur. Hastamız kendisine öğretildiği şekilde 15 gün saçlarını yıkadıktan sonra, 15. gün ekim alanındaki tüm kabuklar temizlenir ve yıkama sürecimiz tamamlanmış olur.

Sonrasında hastamız normal hayatına ve saçlarını önceki gibi istediği şekilde, dilediği şampuan yada sabunla yıkamaya devam edebilecektir. Ekilen saçlar 10. gün itibariyle dökülmeler yaşayacaktır ve bu dökülme evresi ortalama 1.5 ayada kadar uzayabilmektedir. Bunun nedeni ise işlem yapılırken açılan kanalların bulunduğu dokunun kendisini toparlaması esnasında dışarıda kalan kıl kısmının kırılmasıdır. Ancak kök ve doku deri altında kaldığı için bu kesinlikle bir problem yada tehlike oluşturmamaktadır,yani tamamen beklenen bir durumdur(Bu evrede ekilen saçların tamamı,bir kısmı yada hiçbiri dökülmeyebilir. Her 3’ü de problem değil,beklenen durumlardır). Sonrasında ise ortalama 100 gün dolduktan sonra ekilen saçların uzama evresi başlayacaktır. Ancak bu evre ekim saçlarından bir anda patlama beklemek doğru değildir. Çünkü saçların belli bir doku zinciri bulunmaktadır ve bu zinciri tamamlayabilen saçlar çıkmaya ve uzamaya başlayacaktır. Kimi saçlar bunu 3 ayda tamamlarken, kimisi 5 ay kimisi ise 1 sene sonrasında tamamlayabilmektedir. Ancak genel anlamda ekilen saçların tamamının çıkması ve uzaması ortalama 1 – 1.5 seneyi bulmaktadır. Ekilen saçlar doğru kanal tekniği, düzgün açılar ve dikkatli ekim işlemi yapılması durumunda tamamen doğal olacak ve ciddi bir sağlık problemi, darbe, kaza gibi olağandışı durumlar yaşanmaması durumunda dökülmeyeceklerdir.

KONYA SAÇ EKİMİ FİYATLARI

Saç Ekimi Fiyatları; saç ekimi ücretlendirmesinde türlü türlü farklılıklar görülmektedir. Örneğin, greft adedine göre ücretlendirme, açıklığa göre ücretlendirme, alana göre ücretlendirme, işlem saatine göre ücretlendirme v.s. gibi değişkenlikte ve uçuk rakamlara kadar fiyatlar görülebilmektedir.

Ancak bunun bir operasyon olduğunu unutmadan en doğru politikanın seansa göre olduğunu belirtmek isteriz. Örneğin; işlemin bir ücreti vardır ve kaç greft ekildiğinin, saatinin, alanın hiçbir önemi yoktur. Böylelikle işlemi yaptıran kişi işlem ücretini bilerek kuruma başvuruda bulunur ve işlemden sonra ekstra bir fatura karşılaşmamış olur. Saç Ekimi için İletişim bölümünden Mavi Artı Saç Ekim Merkezimi arayarak bilgi alabilirsiniz.

SAÇ EKİMİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKEN HERŞEY

SAÇ EKİMİNİN TARİHÇESİ

İnsanoğlunun saçlarıyla olan imtihanı oldukça uzun bir tarihe dayanıyor. Antik Yunan’dan günümüz ülkelerine gelene kadar gerek şapkalar, çeşitli örtünme ve saç modelleriyle saçlar her zaman için hem bir kültürel gösterge, hem de bir güzellik göstergesi oluştur. Tarihin farklı dönemlerinde kimi kültürlerde saç dökülmesine karşı farklı bitkiler ve büyüler kullanılarken, kimi kültürlerde ise kellik ve dazlaklık ön plana çıkmıştır. Hangimiz Budist rahipleri görmemişizdir ki şu güne kadar.

  1. yy’a gelindiği ise saç ekimi dediğimiz işlemin ilk tohumları atılmaya başlanıldı. Kafa derisinin bir operasyonla yüzülerek başka bir bölgeye cerrahi aşılama yöntemi kullanılarak nakledilmesi o dönem için oldukça yeni bir uygulamaydı. Bu teknik 1930’lı yıllarda Japonya’da kaş ve kirpik naklinde kullanılıyordu. O dönem sadece saç ve kirpikle sınırlı olan bu işlem saç nakli için hiç uygulanmadı. II. Dünya Savaşı’dan sonra dünyaya kendini kapatan Japonya’nın bu çalışmalarından onlarca yıl boyunca dünyanın geri kalanının haberi olmadı

Bugün bildiğimiz anlamda ilk saç nakli ise Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirildi. 1950’lerde New York’ta dermatolog Orentreich’in erkek denekler üzerinde saç nakli yapmaya başlaması ile duyulan bu işlem o dönem çok ilgi toplayamadı. Çünkü saç naklinin gerçek saçın yerini tutamayacağı düşünülüyordu. Ancak dermatolog Orentreich çalışmalarına farklı denekler üzerinde devam ederek, saçın geliştiğini ve kalıcı olduğunu kanıtladı. 20 yıl boyunca saç ekimi üzerine çalışan Orentreich bu alanda ön plana çıkmayı pek başaramadı.

Saç nakli işleminin dünya çapında duyulmasını sağlayan ise Brezilyalı doktor Uebel oldu. Ardından ise Amerikalı doktor Rassman’ın mikro cerrahi yöntemiyle bir seferde binlerce saç kökü nakli yapması ile saç ekimi yaygınlaştı.

Günümüzde de en yaygın şekilde kullanılan saç ekimi yöntemi olan FUE yöntemi ise ilk olarak 1988 yılında Japonya’da, Masumi Inaba tarafından tanıtılan 1mm’lik punçlarla yavaş yavaş tıp dünyasında kendine yer bulmaya başladı. FUE yöntemi, 2002 yılında William R. Rassman ve Robert M. Bernstein sayesinde tıbbi literatüründeki yerini aldı. 2007 yılında ise Dr. Miquen G. Canales and Dr. David Berman tarafından robotik fue saç ekim yöntemi geliştirildi. Robotik saç ekiminin temelini FUE saç ekimi yöntemi oluşturuyor.

SAÇLAR NEDEN DÖKÜLÜR

Saç ekimi tekniği son 100 yılda geliştirilmiş olsa da, insanların saç dökülmesine karşı verdiği savaş oldukça uzun ve eski bir tarihe sahip. İlk uygarlıklardan, günümüze kadar gelen bu mücadele, tarihin farklı dönemlerinde farklı şekillerde verilmiştir.

Peki ya hep bizimle olacağını sandığımız, umut ettiğimiz saçlarımız neden dökülür? Bunun pek çok farklı sebebi vardır.

Saçlarımız aynı cildimiz gibi kendini yenileyen bir döngüye sahiptir. Bu döngü kişinin genetik özellikleri, yaşadığı iklim koşulları, saçını yıkama sıklığı, yediği yemekler gibi pek çok farklı etkene göre değişiklik göstermektedir. Ortalama bir rakam vermek gerekirse her gün 50 ila 100 saç teli arasında saç telimizi kaybettiğimiz söylemek mümkün. Ne 100 mü dediğinizi duyar gibiyim? Ama korkmayın toplamda bir insan ortalama olarak esmerse 150.000, sarışınsa 100.000 adet saç teline sahiptir. Bu rakamların yanında 50 oldukça az bir rakam. Üstelik dökülen saçın yerine, aynı saç kökünün yeniden saç ürettiğini de not etmek gerekir. Ancak işler her zaman yolunda gitmez ve yukarıda da bahsettiğimiz etkenlere de bağlı olarak dökülen saçların hepsi yerine geri gelmez.

STRES VE UYKUSUZLUK
Stres ve uykusuzluk bu etkenlerin en başında yer alıyor. Stres altındaki bir bireyde saç dökülmesi sıklıkla görülmektedir. Kadınlarda erkeklere göre daha fazla görülen bu durum uykusuzlukla birleştiğinde daha net bir şekilde gözlemlenebilir.

HORMON DEĞİŞİKLİKLERİ
Bunun en net yansımasını kadınların aylık regl döngülerinde gözlemlemek mümkündür. Yoğun bir hormonal değişikliğin yaşandığı bu dönemde, aynı menapoz döneminde olduğu gibi karşılaşmak mümkün. Bu tip hormonlara bağlı dökülmeler genel olarak fizyolojik sınırlar içinde gerçekleşir ve dökülen saçların yenileri çıkar.

FİZİKSEL DEĞİŞİKLİKLER
Saç dökülmesi mevsim geçişlerinde de sık yaşanan bir durumdur. Ateşli hastalıklar sırasında, tiroid (guatr) hastalıklarında, çeşitli ilaçların kullanımına bağlı olarak, demir eksikliğine veya vitamin ya da folik asit eksikliğine bağlı olan kansızlık durumlarında da saç dökülmesi rastlanılabilir.

YANLIŞ ŞAMPUAN KULLANILMASI
Saçlarımızı temizlemek ve onlara bakım uygulamak için kullandığımız ürünler saç dökülmesine neden olabilir. Saçlarımızı olabildiğince kimyasallardan uzak tutmamız gerekir.

ERKEKLERDE SAÇ DÖKÜLMESİ
Özellikle gencinden yaşlısına Türk erkeklerinin en çok şikayetçi olduğu şeylerden biridir saç dökülmesi. Özel bir dökülme tipi olan erkeklerde saç dökülmesi nadiren de olsa kadınlarda da görülebilir. Bu nedenledir ki hem dünyada, hem de ülkemizce saç ektirmeye en çok ilgiyi erkekler göstermekte. Eee herkes George Clooney’in genetiğine sahip olacak diye bir şey yok sonuçta.

KONYADA SAÇ EKİMİ
Konya saç ekimi açısından bir cennet olduğu söylersek abartmış olmayız. Hem verilen hizmetin kalitesi, hem de fiyatlandırma olarak oldukça tercih edilebilir hizmetlere ev sahipliği yapan Türkiye saç ektirmek isteyenler için bir numaralı adres. Hatta sağlık turizmindeki en büyük kalem olan saç ekimi işlemini en çok tercih edenlerin de Araplar olduğunu söylemek mümkün. Üstelik saç ekimi için dünyada en çok tercih ülke de Türkiye.

Saç Ekimi İşlemi Nasıl Yapılır?
Saç ekimi işlemini 2 aşamada düşünmek mümkündür. Öncelikle kişiden canlı saç kökleri alınır ve ikinci aşamada bu saç kökleri saç olmaya bölgelere nakledilir. Bu işlemler için iki farklı yöntem kullanılır.

  1. FUE
    En sık uygulana FUE yöntemi saç köklerinin başın arka tarafından alınmasıyla gerçekleştirilir. Başın arka tarafından iki kulak arkasındaki donör bölgeden alınan saçlar,ekilecek saçlara kaynaklık eder. Bu bölgeye işlem uygulanmadan önce lokal anestezi uygulanır. Donör bölgeden toplanan saç kökleri, saç ekiminin gerçekleşeceği alana tek tek yerleştirilir.

Uzun süredir kullanılan bu yöntem zaman içinde bir evrimde geçirmiştir.Bugün mikromotor ile yapılan p-FUE ilk tanımlanan tekniğin yerini almıştır. Artık çok nadiren FUE tekniği uygun vakalarda biopsi iğneleriyle uygulanmaktadır. Bu teknikte ensede dikiş izi kalmaz.

  1. FUT
    Günümüzde FUE yöntemine göre daha nadir uygulanan bu yöntemde, ensede seçilen güvenli bir alandaki saçlar bir bant şeklinde saç şeridi çıkarılarak,mikroskop altında köklere ayrıştırılır. 1930’lu yıllarda ilk kez kullanılan bu yöntem, saçların alındığı bölgede 5–10 cm’lik genişlikte şerit şeklinde bir cerrahi iz bırakır. Bu nedenle de günümüzde kullanılmamaktadır.

SAÇ EKİMİ ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İşlem sırasında daha az acı çekmek ve işlemin daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. İşlem öncesinde beslenme şeklinize dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Aynı zamanda yorgun olmamaya ve stresten uzak durmaya çalışmanız da doktorlar tarafından tavsiye ediliyor. Uygulamadan en geç 24 saat öncesinde sigara tüketimini bırakmalıdır. Aynı şekilde işlem öncesinde alkol ve benzer madde kullanımlarınızı da sıfıra indirmeniz gerekiyor. Kafein içeren içeceklerde bu yasaklı listesine dahil.

Eğer düzenli olarak kullandığınız ilaçlar varsa bu ilaçlar hakkında doktorunuzu bilgilendirmeyi unutmayın. Uygulamadan 15 gün öncesinden başlayarak antidepresan, pıhtılaşmayı önleyen ilaçlar kullanmamalısınız. Bunu bilmeden kullandıysanız doktorunuza durumu bildirmelisiniz. B ve E vitamini kullanıyorsanız alımını durdurmalısınız. İlaç ve benzeri deri üstü krem kullanımını da ara vermeniz gerekmektedir. İşlem öncesinde saçınıza herhangi bir kimyasal kesinlikle sürmeyin. Operasyon öncesinde mutlaka tok olun. Bu sayede daha az acı ve ağrı hissedeceksinizdir.

SAÇ EKİMİ SONRASI DİKKAT EDİLECEKLER
Saç ekimi her ne kadar kulağa basit bir işlem gibi gelse de, bu işlemin oldukça ciddi riskler içeren bir operasyon olduğunu unutmayın. Bu nedenle mutlaka gerekli araştırmaları yapın ve doğru, işinde uzman bir doktoru seçin.

Saç ekimi işleminin başarısı doktorun ekim işlemini başarılı bir şekilde yapması kadar, sizin işlem sonrasında gerekli bakımları yapmanıza da bağlıdır. Öncelikli olarak doktorunuzun tavsiyelerine iyi kulak kabartın. Çünkü onun yönlendirmeleri sayesinde işlem sonrası en başarılı sonucu elde edebilirsiniz.

SAÇ EKİMİ SONRASI İLK GECE DİKKAT EDİLECEKLER
İşlemin yapıldığı ilk 24 saat oldukça önemli. Anestezinin etkisinin geçmesiyle birlikte bir ağrı veya acı hissetmeniz mümkün. Bu sizi korkutmasın. Kafanıza kesinlikle dokunmayın. Sonuçta yeni işlem yapıldığı için her türlü enfeksiyona açık olacaktır kafa yüzeyiniz.

SAÇ EKİM SONRASI TERLEMEMEYE DİKKAT EDİN
Spor, ağırlık taşımak gibi sizi terletecek işlerden uzak durun. Özellikle işlemin yapıldığı ilk 24 saat terlememeye çok dikkat edin. Aynı zamanda sizi terletecek işler, sizi yoracaktır da. Bu da daha işlemin başında vücudunuzu yormanız ve yerine tam yerleşmemiş olan saçların kolayca kırılmasına sebep olabilir.

SAÇ EKİMİ SONRASI SAÇINIZA TEMAS ETMEMEYE DİKKAT EDİN
Kafa derinizi temaslardan korumanız oldukça önemli. Bu nedenler ekim işleminden sonraki ilk günlerde sırt üstü yatmaya özen gösterin. Eğer ekim işlemi tepe bölgenize yapıldıysa, yüksek yastıklar veya ensenizi havaya kaldıracak özel aparatlar kullanırsanız bu temasın önüne geçecektir.

SAÇ EKİMİ SONRASI SIRT ÜSTÜ YATIN
Yan yatmanız durumunda şakak bölgenizde ufak şişlikler oluşabilir. Bunu önlemek için sırt üstü yatmaya özen göstermelisiniz.

SAÇ EKİMİ SONRASI STRESTEN UZAK DURUN
Bir başka önemli nokta ise stresten uzak durmak. Malum daha önce de bahsettiğimiz gibi stres saç kökleri güçsüzleştiren ve dökülmeye neden olan bir etken. Bu nedenle saç ekiminin ardından güçsüzleşen kökler en az isteyeceğiniz şeydir.

SAÇ EKİMİ SONRASI İLAÇ KULLANIMINA DİKKAT EDİN
Mutlaka ama mutlaka ekim işlemi sonrasında doktorunuza danışarak ilaç kullanın. Antibiyotik ve benzeri ilaçlar hem işlem için olumsuz bir etkiye neden olabilir, hem de bağışıklık sisteminizi güçsüzleştirebilir. İşlem sonrası acı, ağrı hissetmeniz normal. Bunu önlemek için doktorunuzun önerdiği ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.

SAÇ EKİMİ SONRASI PANSUMANINIZA DİKKAT EDİN
Saç ekim işleminden sonraki gün bandajınızın çıkarılması için bir pansuman yapılması gerecektir. Bandajın çıkarılması ve saç ekim işleminin başarılı olması için pansuman adımını atlamayın

SAÇ EKİMİ SONRASI SAÇLARINIZI YIKAMAYIN
İşlemden sonraki ilk 3 gün saçınızı kesinlikle yıkamayın. Yıkama işlemini 3. gün sonrasında, doktorunuzun tarif ettiği şekilde ve tavsiye ettiği ürünlerle yıkayın.

SAÇ EKİMİ SONRASI GÜNEŞTEN KORUNUN
Saçınızı güneş ışınlarından korumayı unutmayın. Aynı zamanda yağmur gibi etkenlere karşı dikkatli olun. Bu nedenle dışarı çıkmak zorunda kaldığınız durumlarda saçınızı çok sıkmayacak bir şapka tercih etmelisiniz.

SAÇ EKİMİ SONRASI HAMAMA GİTMEYİN
Saç ekimi işleminden sonraki ilk bir ayda havuz, sauna, hamam gibi ısı derecesi yüksek ve enfeksiyon olma riskine sahip alanlarına gitmeyin.

SAÇ EKİMİ SONRASI TAVSİYELERE DİKKAT EDİN
Yukarıda size aktardığımız ve doktorların tavsiye ettiği maddelere dikkat ettiğiniz takdirde saç ekimi sonrasında yara izi kalması için bir sebep bulunmamaktadır. Ensede uyuşukluk hissi kalmayacak ve iyileşme sürecinizi sıkıntısız bir şekilde tamamlayacaksınızdır.

SAÇ EKİMİ SONRASI SAÇ NASIL YAKINIR
Yukarıda da belirttiğimiz üzere,işlemden sonraki ilk 3 gün saçların yıkanmaması gerekiyor. Bunun nedeni ise açık saç kökleri nedeniyle, kafa derisinin enfeksiyona oldukça açık olması. Saçlarınızı yıkamaya işlemden 3 gün sonra başlayabilirsin. Ancak size yapılan işlemin ve sizin derinizin özel bir işleme ihtiyacı varsa ve bu durum hakkında doktorunuz sizi bilgilendirdiyse 3 gün kuralı sizin için geçerli olmayabilir.

Doktorunuzun saçınıza uygun olarak verdiği ya da reçete ettiği losyon ve şampuanı size önerilen süre boyunca kullanın. Ekim alanına ve ense kısmına parmak uçları ile dokunarak sürülen losyon 45 dakika bekletildikten sonra ılık ve tazyiksiz bir su ile temizlenmelidir. Hemen ardından ph değeri 5.5 olan antibakteriyel şampuan ile yıkanmalıdır. Ense bölgesi normal bir şekilde yıkanabilir, ancak, ekim bölgesinde bir süre hassas olmak gerekir. Ekim yapılan bölge yumuşak, masaj yapar gibi yıkanmalıdır.

SAÇ EKİMİ SONRASI İYİLEŞME SÜRECİ
Görüldüğü üzere başarılı bir saç ekiminin sırrı, saç ekimi işleminden sonra uygulanacak doğru bakımda saklıdır. İlk günün biraz ağrılı geçeceğini söylemek mümkün. Akşam yatarken oldukça dikkatli olmanız gerekecek, bu yüzden uykunuzu alamayabilirsiniz. Uyuyamasanız bile gözlerinizi kapatıp, kendinizi dinlendirmeniz en iyisi olacaktır.

İşlemden sonraki günü ense bölgenizdeki bandaj çıkarılarak, pansuman işlemi yapılacaktır. Bu kontroller sırasında doktorunuza aklınıza takılan her türlü soruyu sormaktan çekinmeyin. Pansumanlarınız çıkarıldıktan sonra saç deriniz 1 gün boyunca dinlenmeye bırakılacaktır. Bu esnada saç kökleriniz iyileşmeye başlar ve herhangi bir müdahale yapılmaz.

İşlemden sonraki 3. günün oldukça önemli olduğunu söylemek mümkün. Çünkü bu saçlarınızın işlemden sonra ilk defa yıkanacağı gündür. İlk yıkama eğer saç ekimi işlemini yaptırdığınız tesiste yapılırsa, daha doğru olacaktır. Ancak eğer uzak bir yerde oturuyorsanız veya tesise gitme şansınız yoksa yıkama işlemini size tavsiye edildiği şekilde ve tavsiye edilen ürünlerle yapınız.

İşlemin üzerinden 10-15 gün geçtiğinde ense bölgenizde ve ekim yapılan bölgedeki kabukların yavaşça dökülmeye başladığını farkedeceksiniz. Bu kabuklar en geç 20. günde dökülecektir. Eğer bu süreçte aksi bir durumla karşılaşırsanız, lütfen doktorunuzla temasa geçin.

İşlemin birinci ayında, ekim bölgesine yerleştirilen saçların bir kısmının döküldüğünü göreceksiniz. Bu sizi korkutmasın.Dökülen saçlar ikinci aydan sonra yeniden çıkmaya başlayacak. Bu dökülme ve yeniden çıkma tamamen sürecin bir parçası. Artık kökü sizde, korkmayın!

İkinci ay ise saçlarınızın yavaş yavaş uzamaya başladığını gözlemleyebilirsiniz. Yaklaşık bir yılın sonunda ise saçlarınızın dökülmeden önceki görünümüne kavuştuğunu göreceksiniz.

SAÇ EKİMİ SONRASI OLABİLECEK YAN ETKİLER NELERDİR
Saç ekimi genellikle diğer operasyonlara göre daha basit bir operasyon gibi değerlendirilse de bu onun risksiz bir işlem olduğu anlamına gelmemektedir. Bu riskleri en aza indirmek için doğru doktorlar ve doğru merkezler tercih edilmelidir. Aynı zamanda işlem öncesi ve sonrası için verilen tavsiyelere uyulması oldukça önemlidir. Aksi takdirde beklenmeyen bazı durumlarla karşılaşılabilir. Saç ekimi sonrası olası yan etkiler ise şunlardır:

SAÇ EKİMİ SONRASI HİS KAYBI
FUT tekniğinde yapılan saç ekiminin bir yan etkisidir. Verici bölgeden alınan saçlı deri parçasının derinden alınması sonucu oluşabilir. Bu bölgedeki sinirlerin kesilmesi sonucu ortaya çıkan bu durum kişide bölgesel his kaybı yaratır.

SAÇ EKİMİ SONRASI YARA İZİ
Ekilecek saçların alındığı bölgeye atılan dikiş sonrasında bir yara izi oluşabilir.

SAÇ EKİMİ SONRASI ÇİM ADAM GÖRÜNÜMÜ
Bu görünüm düzensiz ekim ve uygulanan yanlış bir işlemin sonrasında oluşabilir. Saç ekimi için açılan kanalların yeterli derinlikte olmaması nedeniyle cilt yüzeyinin dışında kalması nedeniyle oluşan çıkıntılar çirkin bir görünüme neden olabilir.

SAÇ EKİMİ SONRASI DERMOİD KİST
Saç köklerinin olması gerekenden daha derine yerleştirilmesi sonucunda oluşabilir. Bu bölgelerde sivilceden daha büyük ve kalıcı kistler oluşabilir.

SAÇ EKİMİ SONRASI KANAMA
En sık görülen yan etkidir. Bu durumun önüne geçmek için işlem öncesi kanın pıhtılaşmasını önleyecek ilaçlar alınmamaya özen gösterilmelidir.

SAÇ EKİMİ SONRASI ENFEKSİYON
Saç ekimi işlemi vücudunuzda açık yaralar oluşmasına neden olan bir işlemdir. Bu nedenle de işlem sonrası kafa yüzeyiniz enfeksiyonlara daha açık hale getirir.

SAÇ EKİMİ SONRASI NE KADAR ACIR
Saç ekimi yaptırmayı düşünenlerin en çok sorduğu sorulardan biridir bu soru. Kişinin ne kadar acı duyacağı işlemi yapan uzmanın uzmanlığına ve sizin acı eşiğinize oldukça bağlıdır. Pek çok kişi bu işlemin sinek ısırığına benzediğini söyler. İşlem başında fazla olan acı, işlem süresince yavaş yavaş azalır. Çünkü acı ve işlem nedeniyle ekim yapılan bölge uyuşmaya başlar ve acıyı daha az hissetmeye başlarsınız.

KONYA SAÇ EKİMİ FİYATLARI
Baştan uyaralım eğer saç ektirmeyi düşünüyorsanız sakın ucuz diye lisansız ve hijyen bakımından denetlenmeyen merdiven altı olarak tabir edilebilecek tesisleri tercih etmeyin. Saç ekimi işleminin ücretleri saç ekimin yapılacağı bölgenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Ekilecek saç sayısı arttıkça işlem ücreti de artmaktadır. Saç Ekim Fiyatları için lütfen bizimle temasa geçiniz.